Dior Sauvage este cu siguranță parfumul care a lăsat amprenta în industrie și, cu siguranță, rămâne unul dintre cele mai bine vândute astăzi.

Johnny Depp în deșert fiind… Ei bine, Johnny Depp – cântând la chitară în deșert în timp ce nativii americani dansează… Chiar dacă campania a fost retrasă din cauza însușirii culturii native, aceasta este impresia pe care Dior și-a dorit să o aveți – un parfum care este una cu Pământul, sufletul și natura, dar totuși foarte modernă.

Francois Demachy de la casa Christian Dior este un creier care a creat apa de toaleta Dior Sauvage în 2015 și a crescut vertiginos, devenind cel mai bine vândut parfum de atunci.

Dior Sauvage Eau de Parfum în trei cuvinte: VIBRANT – MODERN – POPULAR

Nu ai timp să citești recenzia acum? Nu vă faceți griji! Iată cele 5 mele rapide:

 1. Cel mai bun parfum „albastru” de pe piață
 2. Creat de Francois Demachy în 2018 ca un alăturat al originalului Sauvage din 2015
 3. Purtabil în toate anotimpurile anului și se potrivește în orice situație
 4. Durează 8 – 10 ore cu proiecție foarte bună cu silaje îmbătătoare
 5. Cel mai popular parfum de designer din ultimul deceniu

În acest articol, vom analiza Dior Sauvage cât de bine putem, astfel încât să puteți obține o imagine completă a parfumului înainte de a decide dacă este pentru dvs.

Istoria mărcii Dior și a parfumurilor

Casa Dior a fost fondată de regretatul Christian Dior în urmă cu mai bine de 70 de ani la Paris, Franța. În februarie 1947, Christian Dior a lansat prima sa colecție de modă pentru primăvara-vara 1947, numită „New Look”.

Filiala Christian Dior Parfums a fost înființată în 1947 sau 1948, iar primul parfum pe care l-au lansat vreodată a fost popularul Miss Dior.

Eau Sauvage, Fahrenheit, Dior Homme și Sauvage au fost principalii jucători și schimbatori de tendințe în parfumeria bărbătească, toate sunt încă disponibile pe piață.

Astăzi, Dior este deținut de LVMH și controlat de omul de afaceri francez Bernard Arnault (și președinte al LVMH). Varietatea lor mare de produse este vândută în magazinele cu amănuntul din întreaga lume, precum și prin magazinul online Dior.

Citiți mai multe despre istoria mărcii Dior aici.

Istoria Dior Sauvage Eau de Parfum

Dior Sauvage Eau de Parfum a fost creată de fostul parfumier intern al lui Dior, Francois Demachy, în 2018 și este alături de apa de toaletă Sauvage originală din 2015.

Demachy și-a imaginat apa de parfum ca fiind învăluitoare, suavă, misterioasă și senzuală, cu noi note orientale, cum ar fi vanilia, și note condimentate precum anasonul stelat și nucșoară.

Versiunea Edp a lui Sauvage a îmbunătățit longevitatea, profunzimea și silajul parfumului, în timp ce încă era

În 2015, Dior l-a semnat pe Johnny Depp ca chip al parfumului lor bărbătesc Sauvage, care din flanker-ul Elixir, lansat în 2021, încă mai joacă rolul principal al produsului.

O notă a mărcii: Pentru a crea Sauvage Eau de Parfum, François Demachy, Parfumer-Creator Dior, s-a inspirat din deșert la ora magică a amurgului: amestecat cu răcoarea nopții, aerul arzător din deșert emană mirosuri profunde.

Sauvage Eau de Parfum este astfel interpretarea olfactivă a unui moment nuanțat cu un albastru gros care dezlănțuie cele mai sălbatice instincte. În ceasul în care lupii ies și cerul este aprins, o nouă magie se desfășoară.

Sauvage Eau de Parfum îmbină prospețimea unei note suculente și condimentate de bergamotă din Calabria cu senzualitatea unui acord absolut misterios și învăluitor de vanilie din Papua Noua Guinee. Parfumul dezvăluie un traseu puternic și nobil.

Cuvântul parfumeriei: Când am creat Sauvage Eau de Parfum, nu m-am concentrat asupra puterii sale. Semnătura sa este deja destul de identificabilă. Scopul nu a fost de a accentua acest lucru sau de a-i satura compoziția. În schimb, am vrut să îmbogățesc fiecare dintre notele sale dominante pentru a dezvălui noi culori.

François Demachy, Parfumeur-Creator Dior

Note și clasificare Sauvage Dior

Parfumier: Francois Demachy
Concentrație de ulei de parfum: Eau de Parfum
Tip de parfum: Citrice Condimentat
Data lansării: 2018
Public țintă: bărbați
Cele mai dominante note: Ambroxan, Bergamot și Piper Sichuan
Grupa de varsta: 20+
Anotimpuri: primăvară, vară și toamnă
Ocazii: agrement, ieșiri nocturne, romantice, afaceri
Longevitate și Sillage: 8 – 10 ore cu proiecție foarte bună
Numărul recomandat de pulverizări: 4 – 6
Complimente: mare
Simpatie: mare
Unicitate: 2/5
Raport calitate/preț: 9/10
Acorduri: citrice, picant, mosc
Cod lot revizuit: 8L01 – noiembrie 2018
Evaluarea parfumului Sfântului Graal: A

Cum miroase parfumul Dior Sauvage?

Direct din sticlă, Dior Sauvage miroase a un parfum de bărbat proaspăt, aventuros, picant, clasic, dar, în același timp, nu este ceva ce nu ai mirosit înainte, așa că nu te aștepta la mare lucru în ceea ce privește unicitatea.

Miroase ca un parfum masculin, sălbatic și sexy, dar mulți oameni își amintesc de Bleu De Chanel, Versace Dylan Blue și Prada Lunna Rosa Carbon.

Cu toate acestea, Sauvage are propria sa unicitate – este similar cu alții, dar dacă vrei să fii legat la ochi și poți să le mirosi pe acestea, îți vei da seama cu ușurință care este Sauvage.

Dacă vă puteți imagina parfumul clasic pentru bărbați, cu un pic de sălbăticie în el, așa miroase Dior Sauvage.

Notele folosite la crearea acestui parfum sunt frecvent întâlnite în parfumurile pentru bărbați, dar un amestec diferit al acestora îi conferă lui Sauvage un miros recunoscut. Acestea ar fi:

Note de vârf:
Piper
Bergamota Calabria

Note de inima:
Muscată
Lavandă
Vetiverul
Paciuli
ardei de Sichuan
Piper roz
Elemi

Note de baza:
Labdanum
Cedru
Ambroxan

 

Când îl pulverizați, puteți simți imediat mirosul de ardei. Este atât de puternic, încât am senzația că moleculele de ardei pur și simplu bâzâie prin aer în toate direcțiile ca și cum ar fi radioactive!

Puteți mirosi puțin a bergamotă, dar nu există bergamotă adevărată în note – este o substanță chimică aromă manipulată pentru a mirosi ca bergamotă.

Acest lucru este perfect, deoarece casele de parfumuri le folosesc adesea pentru că sunt mai ieftine și pot face parfumul mai accesibil. De asemenea, substanțele chimice aromatice sunt folosite atunci când parfumierii au nevoie de o anumită notă pentru a avea performanțe diferite – în acest caz, bergamota adevărată este o notă de citrice mai moale, care nu vă va oferi acel zgomot în aer pe care parfumierul dorește să îl simți, așa că ei. a înlocuit bergamota adevărată cu substanțe chimice aromatice.

Pe măsură ce se usucă, devine mai uscat, unde începi să simți piper combinat cu lavandă, dar aceste note s-au combinat atât de bine încât începi să mirosi că există ceva dulce din fundal combinat cu alte note, deși în realitate aceste note nu sunt dulci .

Imediat după ce inima parfumurilor atinge apogeul și începe să scadă încet spre bază, Sauvage devine uscat, încă dominant de piper, lemnos (cu puțină notă de tutun aș spune) un compliment care va dura ore întregi pe pielea ta.

În opinia mea personală, Dior Sauvage este prea universal și prea sigur, dar asta nu înseamnă că nu este un parfum frumos mirositor. Nu există note cu excepția ardeiului care va fi prea evident, toate sunt puțin încețoșate și îmbinate împreună, ceea ce îl face un adevărat clasic bărbătesc, sexy, pentru bărbați.

În total, dacă nu ești un ciudat de parfumuri ca mine, pun pariu că Sauvage te va uimi!

Cât durează aroma Dior Sauvage?

Dior Sauvage rezista 10-12 ore, fiind ultra-puternic si proiectand in primele 4-6 ore, in functie de pielea ta.

Sillage este, de asemenea, ultra-puternic, iar parfumul va rămâne cu siguranță în aer după tine.

Este o fiară absolută în ceea ce privește longevitatea și are, de asemenea, o mulțime de proiecție, proiecție chiar și la 4-5 picioare în jurul tău în mod constant. Dacă vrei ca toată lumea să-ți simtă prezența când intri în cameră, atunci nu vei greși făcând-o cu Dior Sauvage.

Longevitatea a jucat întotdeauna un rol important în a face acest parfum cel mai bine vândut și este cu siguranță unul dintre motivele pentru care atât de mulți oameni le place. Spunând că sunt destul de sigur că casa Dior nu va lua nimic din longevitatea lui Sauvage în viitor.

UPDATE (mai 2022): Au existat multe rapoarte conform cărora lotul Dior Sauvage de la sfârșitul anului 2021 și 2022 nu îndeplinește acest standard de longevitate și că durează 6-7 ore. Personal, încă nu am avut șansa să-l testez, dar plănuiesc să o fac în următoarele două săptămâni, după care voi actualiza această secțiune în mod corespunzător. Indiferent de zvonuri, fii sigur că Dior Sauvage este încă considerat a fi un parfum de lungă durată. Dacă vă confruntați cu câteva ore de longevitate, încercați să urmați câteva dintre sfaturile noastre despre cum să faceți parfumul să dureze mai mult.

 

Când să purtați Dior Sauvage?

Dior Sauvage este un parfum foarte universal, spunând deci că îl poți purta ziua sau noaptea când ieși în oraș. Funcționează frumos în zilele toride de vară, dar își păstrează performanța și pe vremea rece de iarnă.

Majoritatea oamenilor au spus că le place să-l poarte la birou, dar nu limitați-l la doar parfumul de birou – Dior Sauvage se va potrivi perfect dacă aveți o întâlnire cu cineva pe care doriți să o impresionați.

Nu există cu adevărat nicio regulă aici când vine vorba de acest parfum uimitor. Se potrivește perfect în fiecare eveniment și cu siguranță va lăsa primele impresii minunate.

Câte spray-uri de Dior Sauvage sunt suficiente?

Am testat sute de opțiuni, de la aproape baie în ea, până la un singur spray, iar rezultatul este aproape ceea ce mă așteptam.

Dior Sauvage este un parfum foarte puternic, așa că 2-4 spray-uri ar trebui să funcționeze bine pentru tine și ar trebui să fie suficiente. Ia 2 pe părțile laterale ale gâtului, iar dacă vrei să păstreze mirosul mai mult timp asupra ta, pulverizează încă de 2 ori pe piept sau pe umăr. Parfumurile persistă întotdeauna mai mult pe haine decât pe piele.

Dacă vrei să cobori sub 2, pulverizează-l o dată chiar sub bărbie și va funcționa din nou ca prin magie. Cu toate acestea, dacă credeți că 2-4 pulverizări nu sunt suficiente, nu ezitați să o pulverizați de câteva ori oriunde aveți nevoie.

Doar asigurați-vă că nu aplicați peste 3 pulverizări în același loc, deoarece acest lucru va îngreuna deschiderea și uscarea parfumului până la notele de bază.

Puteți consulta, de asemenea, ghidul nostru suprem despre cum să aplicați parfumul în mod corespunzător pentru cea mai bună performanță!

Ar trebui să port Dior Sauvage? Este pentru mine?

Dacă ești un bărbat care nu are nicio problemă ca oamenii să știe că ai intrat în cameră înainte să te vadă și dacă ești un bărbat căruia îi place să-și exprime masculinitatea, atunci da, Dior Sauvage EDT este cu siguranță pentru tine.

Desigur, nu numai că aceste două reguli definesc dacă Sauvage este parfumul potrivit pentru tine.

Trebuie să țineți cont de faptul că acest parfum este cel mai vândut din 2015, când a fost creat și că mulți bărbați îl au, așa că există șanse mari ca oamenii din jur să îl recunoască și să comenteze ceva de genul „Oh, miroși. ca fratele/iubitul/fostul/prietenul meu etc.“. Așadar, dacă ești de acord să miroși ca mulți bărbați acolo, atunci continuă, dar dacă îți place mai mult să miroși unic, atunci Sauvage s-ar putea să nu fie cea mai bună alegere pentru tine.

Un alt lucru de reținut este că Sauvage nu este pentru cei cărora nu le place interacțiunea cu oamenii și să atragă multă atenție. Spun asta, pentru că Sauvage va face exact asta – îi va face pe toată lumea să știe că miroși bine, va crește interesul ca oamenii să te abordeze și să te întrebe despre mirosul tău și, cu siguranță, îți va atrage atenția.

Deci, în total, dacă vă place parfumul proaspăt, sexy și bărbătesc, dar doriți, de asemenea, să fie destul de sigur, ceea ce se va asigura că majoritatea oamenilor îl plac, atunci da, Dior Sauvage este o alegere excelentă pentru asta.

Nu este un secret pentru nimeni că femeile adoră Dior Sauvage. Au existat o mulțime de experimente sociale în care băieții se gândeau la fete pe care nu le-au mai întâlnit până acum, iar 8/10 dintre femei spun mereu că Sauvage este cu siguranță unul dintre cele mai bune parfumuri pe care le-au mirosit vreodată.

Dar Dior Sauvage este unisex? Poate o femeie să-l poarte?

Casa lui Christian Dior a declarat că Sauvage este parfum pentru bărbați, nu unisex. Cu toate acestea, se știe că multe femei preferă să poarte parfumuri pentru bărbați, așa că dacă ești o femeie care caută parfum masculin, Dior Sauvage poate servi acestui scop.

Care este diferența dintre Dior Sauvage EDT, EDP, Parfum și Elixir?

În 2015, Dior a lansat Sauvage, care era EDT, adică avea 10-20% ulei eteric și 80-90% alcool. 3 ani mai târziu au lansat versiunea Eau De Parfum (EDP), care s-a dovedit a fi, de asemenea, un parfum uimitor, dar nici pe departe aproape de EDT. Un an după aceea, în 2019, Dior a lansat Sauvage Parfum, care cred că a fost o lipsă totală.

Diferența dintre Sauvage EDT, EDP și Parfum este destul de mare, ceea ce schimbă întreaga poveste despre parfum.

Pe scurt, principalele diferențe sunt că Dior Sauvage EDT, EDP și Parfum nu au aceleași note, nu au aceleași performanțe, prețul este diferit pentru toate 3, iar unele persoane cărora le place EDT au câștigat. nu-i plac alte versiuni și contrarii. Aceste diferențe sunt mari, ceea ce schimbă în întregime povestea despre parfum, deoarece nu miros și nu funcționează la fel.

Avem un articol complet cu toate diferențele în profunzime dintre EDT, EDP și Parfum pe care îl puteți consulta aici!

UPDATE: La începutul lunii septembrie 2021, Dior a anunțat Sauvage Elixir. Potrivit recenziilor și a mirosului meu personal sau două, Elixir este mai concentrat și are ADN original Sauvage, dar este mult diferit de celelalte trei opțiuni. Este făcut pentru zile grele de iarnă și toamnă și funcționează perfect cu temperaturi scăzute. Vom intra în mai multe detalii despre el într-o recenzie separată!

 

De unde să cumpăr Dior Sauvage

Cele mai bune locuri pentru a cumpăra Dior Sauvage sunt parfumeriile locale, care sunt revânzătorul autorizat de parfumuri Dior, sau dacă cumpărați online, atunci cele mai bune locuri sunt Replique, FragranceNet, FragranceX și site-ul oficial Dior.

Cel mai inteligent este întotdeauna să cumperi parfumuri în magazine fizice – parfumerie care este revânzătorul autorizat al mărcii, pentru că astfel obții beneficiul de a încerca mai întâi parfumul și apoi decizi dacă îl cumperi.

Dacă faci o cumpărare oarbă pe Dior Sauvage, probabil că nu va merge prost, dar totuși, dacă ai șansa să vizitezi magazinul fizic, asta ar trebui să faci.

Pe de altă parte, dacă sunteți destul de sigur de această cumpărare sau doriți doar să o umpleți, vă recomand personal să obțineți sticla de la Amazon sau FragranceNet.

 

Prețurile pot varia între Replique, Amazon și FragranceNet, dar la fel și transportul.

Pe lângă alte surse de încredere pentru cumpărarea de parfumuri online, o alternativă pentru cumpărarea Sauvage este site-ul oficial Dior.

Indiferent de sursa pe care o alegeți dintre acestea, fiți siguri că veți primi o sticlă originală, fără a fi nevoie să vă faceți griji cu privire la escrocherii și versiunile false.

Fii întotdeauna foarte atent când cumperi parfumuri online și folosește surse de încredere precum cele menționate mai sus. Aromele false nu sunt testate dermatologic și pot cauza probleme grave de sănătate.

 

Ambalaj și dimensiuni

Dior Sauvage vine într-o sticlă albastră frumos proiectată, care devine din ce în ce mai transparentă spre fund. Are un capac magnetic greu care îi oferă acea senzație premium în mâini.

 

Este produs în 3 dimensiuni diferite:

2 oz / 60 ml
3,4 oz / 100 ml
6,7 oz / 200 ml

La fel ca majoritatea oamenilor, am început cu o sticlă de 60 ml, dar după aceea s-a terminat destul de repede, am în colecția mea o sticlă de 200 ml din această frumoasă fiară bărbătească, pe care te-aș sfătui să o iei și pe tine!

Argumente pro şi contra

Iată câteva părți mai bune și mai slabe ale acestui parfum:

Pro

 • Parfum mainstream foarte versatil și popular
 • Parfum de lungă durată cu proiecție și silaj foarte bune
 • Cel mai bun parfum în stil albastru de pe piață
 • Calitate înaltă pentru ceea ce plătiți
 • Sticla grozava cu capac magnetic

Contra

 • Parfum mainstream foarte popular
 • Piața parfumurilor în stil albastru este saturată

 

Intrebări frecvente

Iată câteva răspunsuri la cele mai populare întrebări adresate despre acest parfum.

Cum miroase apa de parfum Dior Sauvage?

Sauvage Eau de Parfum miroase a citrice, mosc și picant, oferind purtătorului o senzație de proaspăt după duș. Notele principale sunt ambroxan, bergamot și piper de Sichuan cu o putere de durată de 8 – 10 ore cu o proiecție foarte bună.

Cât durează apa de parfum Dior Sauvage?

Sauvage Eau de Parfum durează 8 – 10 ore, cu o proiecție foarte mare și cu o bula super sexy, care nu va lăsa pe nimeni indiferent la parfumul tău.

Care este diferența dintre Dior Sauvage Parfum și Eau de Parfum?

Diferența dintre Sauvage Eau de Parfum și Sauvage Parfum constă în ușoarele diferențe de compoziție și proiecția parfumului. Eau de Parfum se concentrează mai mult pe citrice și condimente, în timp ce Parfumul este mai mult un parfum citric și rășinos, ideal pentru noapte.

Care Dior Sauvage este cel mai puternic?

Cel mai puternic parfum Sauvage este Lansarea din 2021 Elixir, care nu are aproape nicio asemănare cu celelalte parfumuri din linie și este potrivit mai mult pentru ocaziile formale și pentru publicul matur.

Care Dior Sauvage este cel mai popular?

Cel mai popular parfum Sauvage este lansarea originală a Eau de Toilette din 2015. Acest lucru se datorează faptului că este încă cel mai accesibil și cel mai puternic parfum din linie.

 

In concluzie

Dior Sauvage a câștigat inimile multor oameni din 2015, ceea ce l-a făcut unul dintre cele mai bine vândute parfumuri din lume. Femeile iubesc parfumul sexy pe care îl dă, iar bărbații îl iubesc pentru că miroase a încredere!

Un amestec foarte complex de note a fost capodopera lui Francois Demachy care a reușit să le amestece pe toate și să ofere avantajului ardeiului. El a spus că „a folosit omul ca punct de plecare. O masculinitate puternică și inconfundabilă.” deci, dacă te identifici ca acela, atunci acest parfum este cu siguranță pentru tine!

O poți purta oricând vrei, deoarece se va potrivi perfect zi sau noapte, primăvară sau toamnă, vară sau iarnă.

Rămâne schimbarea jocului în parfumurile pentru bărbați și aștept cu nerăbdare să-l încerci și tu!

Back To Top